6 mars 2011
MS-tauti, reumatismi ja D-vitamiini
Harvardissa on tutkittu 187 000 hoitajan syömis- ja elintapoja. Hoitajat käyttivät D-vitamiinia 400 k.y päivässä. Tutkimus päätyi johtopäätökseen että sillä ryhmällä, joka söi D-vitamiinia oli 40% mahdollisuus olla kehittämättä MS-tautia, kuin ryhmällä, joka ei syönyt D-vitamiinia. Mitä tuli siihen että D-vitaminoitu ruoka laskisi tutkimukseen osallistujien mahdollisuutta sairastua MS-tautiin, tutkimus oli hieman kyseenalainen. Ms-taudin kehittymiseen vaikuttavat monet muutkin tekijät, kuin yksinomaan D-vitamiini.
Toinen tutkimus, joka julkaistiin Arthritis & Rheumatism -lehdessä kertoi että D-vitamiini oli sitten ruuassa tai lisäravinteena ei vaikuttanut mitenkään reumaattiseen artriittiin naisilla.
Publicité
Commentaires