On ihmisiä, joilla on matala verenpaine luonnostaan, sitä ei pidetä sairautena. Kuitenkin matalasta verenpaineesta kärsiville asiasta on haittaa. Aamulla kun nouset ylös - saatat pyörtyä, jos nouset päivällä äkkiä ylös - saatat pyörtyä, jos kumarrut solmimaan kengännauhasi ja nouse äkkiä ylös saatat pyörtyä. Liian matala verenpaine aiheuttaa myös huimausta, kädet ja jalat voivat olla kylmät, voi tuntua siltä että koko keho palelee.

Asialle voi kuitenkin tehdä jotain. Liikunta auttaa nostamaan verenpainetta (ainakin hetkellisesti) ja normalisoimaan sitä (pitemmällä aikavälillä). Aterioiden säännöllisyys ja terveellisyys sekä kohtuullinen määrä ruokaa kerralla tasapainottaa niin verensokeria kuin verenpainettakin.

Ruoka-aineista suolapitoiset ainekset kuten merilevä nostaa verenpainetta, samoin tekevät lakritsi ja laventeli (mausteena) n kukat. Siis kohtuudella käytettynä.

Jos ongelma on matalasta verenpaineesta johtuva palelu, kuivaharjaus ja vaihtokylvyt tai -suihkut voivat auttaa. Liikunta auttaa myös.