Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Sekalaisia kirjoituksia
Archives
Derniers commentaires
28 janvier 2011

Nikamien madaltuminen, valtimoiden ahtauminen ja elimistön kalkkeutuminen

Mitä yhteistä näillä on? Kalsium.

Suurin osa lääkärikuntaa väittäisi että ei ole mitään yhteyttä. Kuitenkin kun kalsiumia irtoaa luista (kiitos runsaasti fosforia sisältävä ruokavaliomme, liikkumattoman elämäntavan ja D-vitamiinin lisäyksen maitotuotteisiimme) ja kalsiumia syödään lisää kalkkitabletteina ja runsaasti myös ruuan mukana, jonnekinhan se ylimääräinen menee.

Yleensä kalsiumin ylimäärä alkaa näkyä keski-iässä munuaiskivinä, virtsakiviä tai sappikivinä, kun elimistö on koko elämän ajan pyrkinyt liiasta kalsiumista eroon. Vanhemmiten kun elimistön poistotoiminnot alkavat heiketä ja liikuntakin alkaa olla vähäisempää kalsiumia alkaa kertyä pehmytkudoksiin mm. rustokudokseen. Tästä seuraa kivuliaita nivelvaivoja ja mm. selkärangan välilevyjen rappeutumista, kun liiallinen kalsium estää aineenvaihduntaa kyseisillä alueilla. Ajan myötä kyseisellä alueella myös nikamat madaltuvat, koska luukudoksen ravinnonsaanti heikkenee liiallisen kalsiuminkertymisen takia.

Kalsiumia liikkuu myös verisuonissa ja ylimääräinen alkaa kertyä verisuonten seinämiin. Aiheuttaen sitten myöhemmin verenpaineen kohoamista, verisuonten kalkkeutumista ja jopa sydänsairauksia.

Kukaan ei tunnu tietävän mistä tämä kalkkiutuminen johtuu? Miten olisi KALSIUMIN liikasaanti ja KALSIUMIN imeytymistä edistävä ruokavalio (fosfori, D-vitamiini).

Publicité
Commentaires
Sekalaisia kirjoituksia
Publicité
Sekalaisia kirjoituksia
Publicité