Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Sekalaisia kirjoituksia
Archives
Derniers commentaires
2 janvier 2011

Liikkunnan harrastaminen kuumassa ilmastossa

Kun siirryt kylmästä kuumaan ilmastoon tai harrastat liikuntaa kesäkuumalla ota huomioon:

  1. Totuttelu ilmastoon - parina ensimmäisenä päivänä tai ensimmäisen viikon on hyvä vain olla ja totuttaa kehoaan kuumuuteen. Sitten kun keho on tottunut voi aloittaa liikunnan.
  2. Juo vettä - juo vettä ennen liikuntasuoritusta, sen aikana ja sen jälkeen. Kehosi hikoilee enemmän ja tarvitsee vettä jäähdyttääkseen itseään.
  3. Vähennä vaatetusta tai käytä hengittävää vaatetusta - Älä rääkkää itseäsi tuulipuvussa helteellä, vaan valitse hengittäviä materiaaleja ja vähennä vaatetusta. Kesällä ei toppavaatteita tarvita.
  4. Tunnista lämpöuupumuksen oireet (kohoava ja nopea pulssi, pyörrytys, päänsärky,  pahoinvointi, oksentelu, krampit, väsymys, heikotus, näköhäiriöt, liiallinen hikoilu) - Jos kehosi alkaa voida pahoin: Pysähdy, lopeta liikuntasuoritus ja mene varjoon lepäämään ja muista juoda vettä. Älä jatka liikuntaa enää samana päivänä ja mieti seuraavaakin päivää, jos ilma on yhtä kuuma on ehkä paras levätä.
  5. Seuraa vaistoasi - Jos tuntuu että jokin on pielessä kehossasi, älä rääkkää sitä enää. Lopeta ja mene varjoon.
  6. Millon lääkäriin kun lämpö uuvuttaa -  Jos sinulla on diabetes, olet raskaana, kärsit sydän- ja verisuonitaudista, unettomuudesta, sinulla on jo ollut lämmöstä johtuvia sairauksia, sinulla on paljon lääkkeitä ja/ tai olet ylipainoinen.

Publicité
Commentaires
Sekalaisia kirjoituksia
Publicité
Sekalaisia kirjoituksia
Publicité