16-01-2011

Onko päänsärkyni Hortonin tautia?

Äkkiä yllättäen yöllä alkaa päänsärky, joka voi kestää jopa kolme tuntia ja toistua yö toisensa perään -Hortonin tauti. Yleensä sairastunut on mies. Suomessa Hortonin päänsärystä kärsii muutama sata ihmistä. Kyseessä ei siis ole kovin yleinen tauti. Särky on kovaa, tuntuu että pää räjähtää, silmät irtoavat ja rintaakin pistää. Kipu on todella kovaa. Hortonin tautii ei liity näköhäiriöitä kuten migreeniin. Hortonin tauti pysyy kurissa lääkityksellä - tiettyyn rajaan saakka. Jossain vaiheessa lääkkeet eivät enää riitä.
Posté par luovataito à 17:01 - - Commentaires [0] - Permalien [#]
Tags : ,

13-01-2011

Lapsen päänsärky - ota vakavasti

Jos lapsella särkee päätä, hänelle ei saa antaa päänsärkylääkettä, vaan hänet on vietävä lääkäriin.  Säryn syy on aina selvitettävä. Lapsen flunssaan ei usein liity oireena päänsärky, vaikka kuume olisi korkeakin. Päänsärky lapsella voi kieliä monesta vakavasta vaivasta. Aivokalvontulehdus,  aivoverenvuoto, kova isku päähän.
Posté par luovataito à 18:01 - - Commentaires [0] - Permalien [#]
Tags : ,
10-01-2011

Milloin päänsärky vaatii kiireellistä lääkärin apua?

Aivokalvontulehdus - oireet: raju päänsärky, korkea kuume, niskajäykkyys, tajunnan hämärtyminen Aivoverenvuoto - oireet: raju päänsärky, pahoinvointi, tajunnan hämärtyminen, kehon toinen puoli "katoaa" Kallon sisäisen paineen nousu - oireet : päänsärky ponnistettaessa tai yskittäessä, pahoinvointi, tunnottomuus, näköhäiriöt, huimaus, kouristuskohtaukset, tuntohäiriöt käsissä tai jaloissa