Suurin syyllinen lienee miesten ruokavalio. Kuinka moni nuori mies (sinkku, ei asu kotona) syö terveellistä tuoreista ruoka-aineista valmistettua kotiruokaa? Tietysti perintötekijöilläkin on osuutta, jos isä kaljuuntui nuorena, niin sama voi olla myös pojalla edessä. Geenejään ei voi valita. Elämäntapansa voi.

Stressaaminen ei paranna hiusten pysyvyyttä päässä. Huono ruokavalio, josta puuttuvat lähestulkoon kaikki tärkeät ravintoaineet aiheuttaa hiusten katoa päästä, ennemmin tai myöhemmin.

Tietyt ihosairaudet, autoimmuunitaudit, hiuspohjan tulehdukset ja lääkkeet vaikuttavat myös asiaan.

Osa shampoista sisältää ainesosia, jotka aiheuttavat hiustenlähtöä, jos shampoota ei huuhdota huolellisesti päästä pois. Samoin jos muotoilutuotteet jäävät päähän yöksi. Hiuspohja ei pidä siitä että se peitetään kemikaalikerroksen alle. Iho tarvitsee ilmaa.

Liian kuivahiuspohja voi myös aiheuttaa hiustenlähtöä. Moniko mies käyttää shampoon jälkeen hoitoainetta? Hoitoaineen tarkoitus on sulkea hiussuomut ja kosteuttaa hiuspohjaa eli päänahkaa ja pitää se joustavana, jotta hiusten on helppo kasvaa.

Hiusvedet voivat sisältää alkoholia ja se kuivattaa - tukka lähtee.

Hiuspomadat ja rasvat sisältävät aina rasva-aineita - jos tukka on rasvassa 24/7 sekään ei ole hyvä asia. Osa ihmisistä voi saada rasvaisista tuotteista finnejä hiuspohjaan. Finni on tässä tapauksessa karvatupen tulehdus ja kun karvatuppi tulehtuu pahimmassa tapauksessa myös karva eli hius tuhoutuu. Joten tukka alkaa harveta.

Runsas alkoholinkäyttö ja tupakointi vahingoittavat hiuksia. Alkoholi estää tärkeitä vitamiineja imeytymästä, kuten myös tupakka tekee, lisäksi tupakka sitoo veren hemoglobiinia, mistä seuraa se että hiusnysty ei saa ravintoa. Hiukset alkavat ohentua ja harventua.

Liikkumattomuus. Jos päivät pitkät vain istuu sisällä tietokoneen ääressä, voi sanoa tukalleen hyvästi keski-iässä. Liikunta lisää aineenvaihduntaa ja verenkiertoa ja raikas hapekas ulkoilma on hyväksi myös tukalle.

Tietysti on aina myös niitä miehiä, joilla on rautaisen hyvät perintötekijät, tukka pysyy päässä vaikka mitä tekisi. Valitettavasti suurin osa miehistä ei kuulu tähän kastiin.