Henkilökohtaisesti voisin väittää että särkylääkkeitä popsimalla ei syöpiä paranneta, mutta Brittein saarilla on tehty tutkimus, johon osallistui 500 koehenkilöä, joista 150:llä oli polyyppejä paksusuolessa. Verokkiryhmän muodostivat loput 350.  Tutkimus kesti 5 vuotta. Sinä aikana koehenkilöt nauttivat säännöllisesti asetyylisalisyylihappoa eli aspiriinia.

Lopputulos: havaittiin että polyyppipotilaiden asetyylihapon saanti oli vähäisempää kuin verrokeilla.  Hyvänlaatuisten polyppien riski oli lähes puolet pienempi asetyylisalisyylihappoa nauttivilla ja suojateho oli suurin, jos henkilö oli nauttinut asetyylisalisyylihappoa vähintään viisi vuotta.

Hyvänlaatuisa polyyppejä pidetään paksusuolisyövän esiasteina.

Ehkä olen vähän tyhmä, mutta en ymmärtänyt tätä tukimusta. Miten voidaan päätellä että polyyppipotilaat saivat vähemmän asetyylisalisyylihappoa? ja miten on mahdollista että verrokkiryhmästä, jolla polyyppejä ei alunalkaenkaan ollut, ja heistä 50%:lle niitä tuli, että aspiriini vähentäisi polyyppien riskiä 50%. Tästä voisi myös päätellä, että aspiriini lisää polyyppejä 50%:lla niillä ihmisillä, jotka nauttivat sitä viisi vuotta.