Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Sekalaisia kirjoituksia
Archives
Derniers commentaires
2 mars 2011

Kainalohikoiluongelman ratkaisemista

Mikäli TV- ja muihin mainoksiin on luottamista hikoiluongelmaan on helppo saada 24 tunnin pysyvä lievitys. Paitsi silloin kun hikoiluongelma on paha.

Deodoranteissa on bakteerien toimintaa hilliseviä aineita, hajusteita ja ihoa kuivattavia aineita. Ne eivät pysäytä hikoilua vaan saavat hien tuoksumaan nätimmältä.

Antiperspirantit yleensä tukkivat hikirauhasen aukon, niin että hiki ei pääse ihon pinnalle. Tämä tapahtuu alumiinisuolojen tai muiden metallisuolojen avulla. Hikirauhasten tukkiminen ei ole pitemmän päälle hyvä ratkaisu, ei myös alumiinin jatkuva imeyttäminen elimistöön. Aluna, jota kidedeodoranteissa on on myös alumiiniyhdiste.

Talkit eivät myöskään estä hikoilua, ne imevät kostetutta itseensä  ja hajusteiden ansiosta saavat hien tuoksumaan paremmalta.

Hikilaput ovat kainalonseutuun laitettavat laput, jotka imevät itseensä hikeä. Ne voivat olla vaihdettavat tai kankaiset ja pestävät. Niiden haittapuoli on se että ne rupeavat jossain vaiheessa haisemaan, kun ovat keränneet itsensä täyteen hikeä.

Hikoilua voidaan hillitä myös leikkauksella, joko hikirauhasia vähentämällä tai katkaisemalla hermoyhteys.

Luonnonmukaisin vaihtoehto lienee paneutuminen hikoilun syihin ja niiden poistoon. Maksa on yleensä elin, joka hoita kuona-aineiden poistoa. Kaikki mikä helpottaa maksan toimintaa vaikuttaa myös hien hajuun. Ruokavalio ei ole tässä vähäisin asia, ei myöskään liikunta, sauna, puhtaus ja puhtaat luonnonkuituiset vaatteet. Riittävä vedenjuonti auttaa poistamaan kuona-aineita muualtakin kuin ihon kautta. Kainalokarvojen poisto vähentää hienhajua, koska bakteereilla on vähemmän kiinnitymispinta-alaa ja hygienian hoidosta tulee helpompaa.

Publicité
Commentaires
Sekalaisia kirjoituksia
Publicité
Sekalaisia kirjoituksia
Publicité