Oirehtiiko niskasi kivulla, jäykkyydellä ja kramppaamalla äkillisesti? Sinulla on noidannuoli niskassa eli kierokaula.

Päätä on vaikea kääntää puolelta toiselle, usein vaiva on toispuoleinen, eli toiselle puolelle pää vielä kääntyy mutta toinen puoli jumittaa. Aivan kuten noidannuolessakin, kyseessä on voimakas lihaskramppi, joka estää liikkeen. Vaiva alkaa yleensä jos olet tehnyt äkillisen liikkeen niskallasi tai sitten olet istunut pitkän aikaa samassa asennossa päivän aikana esim. tietokoneen ääressä.

Yleensä kierokaula menee itsekseen ohi - viikossa, ellet mene laittamaan niskaasi mitään kylmää tai jatka sitä istumisharrastustasi. Lämmin kaulaliina kaulassa ja niskan lämmittäminen lämpötyynyllä voi laukaista lihaskrampin ja niska palaa normaaliksi. Kevyt hierominenkin voi auttaa.

Jos niska ei palaa normaaliksi oikea osoite on jäsenkorjaaja. Hän saa niskan yleensä paikalleen kertakäynnillä, ellei vaivasi sitten ole ollut kymmeniä vuosia. Silloin tarvitaan useampia hoitokertoja ja myös omaa aktiivisuutta. Niskan venyttelyä ja pään kääntämistä puolelta toiselle, sekä taukoja tietokonetyöskentelyyn + taukojumppaa.