Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Sekalaisia kirjoituksia
Archives
Derniers commentaires
19 février 2011

Miten saada kaunis iho?

Ihon kauneus ei ole vain nuoruudesta kiinni, vaikka nuorilla usein kaunis iho onkin. Itse he eivät sitä välttämättä huomaa, kun huomio kiinnittyy siihen yhteen väärässä paikassa olevaan näppylään tai muuhun pikkuseikkaan.

Mistä ihon kauneus lähtee?

  1. Elämäntavat
  2. Liikunta
  3. Ruokavalio
  4. Perimä
  5. Ihon hoitaminen

Elämäntavat vaikuttavat ihoon paljon enemmän kuin uskoisikaan. Tupakointi rypistää ihoa, suurentaa huokosia ja tekee ihosta samean näköisen. Alkoholin käyttö saa ihon punoittamaan, aiheuttaa turvotusta ja saa ihmisen näyttämään ennenaikojaan vanhentuneelta. Huumeet aiheuttavat finnejä ja näppyjä, tekevät ihosta läiskikkään, samentavat silmät, saavat ihon roikkumaan ja vanhentavat ennenaikaisesti. Runsas auringonotto rypistää ihoa ja aiheuttaa maksaläiskiä ja soluvaurioita. Liian vähäinen nukkuminen rypistää ihoa, saa ihon roikkumaan, kerää nestettä ihoon ja tekee väsyneen näköiseksi, sekä saa silmänaluset näyttämään tummilta tai tekee silmäpussit.

Liikkumattomuus tekee ihosta väsyneen näköisen, kerää kuona-aineita ihoon, aiheuttaa finnejä ja mustapäitä, tekee ihosta karhean ja samean. Liikkumattomuuteen liittyy liian vähäinen hapen saanti, joka aiheuttaa sen että solut eivät saa ravintoa, ihosta tulee kalpea, harmaa ja sairaan näköinen. Silmien alle tulee tummat varjot.

Jos ruokavalioon kuuluu paljon teollisesti käsiteltyä ruokaa, suojaravinteiden kuten vitamiinien, kivennäisaineiden ja hivenaineiden saanti jää vähäiseksi ja iho ei saa tarvitsemiaan rakennusaineita, iho alkaa kuihtua, rypistyä ja näyttää vanhemmalta mitä onkaan. Jos ruokavalioon kuuluu paljon makeaa ja sokereita iho venyy ja veltostuu. Jos ruokavalioon kuuluu paljon kovia eläinrasvoja, ihoon alkaa tulla rasvakasvannaisia, miliumeja, mustapäitä ja niiden tulehtuessa finnejä.

Perimä on se mitä se on. Jos satut perimään toiselta tai molemmilta vanhemmilta hyvät geenit ihosi suhteen, voit vain olla onnellinen.

Ihon hoitamisesta ollaan montaa mieltä. On ihmisiä, jotka väittävät että kosmeettisin keinoin ihoon ei ole mahdollista vaikuttaa. Toki, jos laiminlyö kaikkia alussa mainittuja 3 kohtaa, niin ei niitä laiminlyöntejä kosmeettisin keinoin korjata. Jos viettää suhteellisen tervettä elämää ja ihon ravinnonsaanti ja hapenottokyky on hyvä, myös kosmeettiset aineet vaikuttavat paremmin ja niistä on oikeasti hyötyä.  Ihon hoitamisessa tärkeintä on määrätietoisuus ja pitkän aikavälin hoito. Yksi hoitovoidepurkki ei vielä muuta ihoa suuntaan tai toiseen, ei myöskään yksi käynti kosmetologilla. Ihon hoidon täytyy olla säännöllistä, jotta siitä on hyötyä. Ennaltaehkäisy kannattaa aina, jo syntyneitä ryppyjä ei saa pois kun kirurgin veitsellä. 

Publicité
Commentaires
Sekalaisia kirjoituksia
Publicité
Sekalaisia kirjoituksia
Publicité