Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Sekalaisia kirjoituksia
Archives
Derniers commentaires
13 janvier 2011

Kaappin vai kaapista ulos?

En nyt käsittele vaatekaapin siivousta, vaan seksuaalista suuntautumista.  Yhteiskunnan ote asiaan on vaihdellut vuosisatojen saatossa. Toisinaan sallittua, toisinaan kiellettyä, toisinaan pyyhitty maton alle ja toisinaan rangaistavaa.

Kun lapsi syntyy, hän ei vielä itse ymmärrä seksuaalisesta identiteetistään yhtään mitään. Hän katselee maailmaa hämmästyksen vallassa ja haluaa kokeilla kaikenlaista. Lapsen seksuaaliseen suuntautumiseen, joka alkaa näkyä lapsessa jo melko varhaisessa vaiheessa noin 4-13-vuotiaana vaikuttavat monet tekijät. Suurin vaikuttaja lienee se, millaisille hormoneille hän on altistunut kehittyessään kohdussa. Sukupuolihormonit määrittävät sukupuolen ja osittain myös seksuaalisen suuntauksen. Tämä ei ole kuitenkaan koko totuus asiasta. Osalla lapsista voi olla kiinnostusta enemmän omaan sukupuoleen kuin vastakkaiseen tai yhtä paljon kiinnostusta omaan sukupuoleen kuin vastakkaiseen. Sukupuoli-indentiteetti ei ole sama kuin sukupuoli. Raja on häilyvä kaikkiin suuntiin. Ihmisistä hyvin vähän on 100%:sti heteroseksuaaleja. Toki heitä on, kuten 100%:sti homoseksuaalejakin.

Mitä ympäristöön tulee, ympäristö voi vahvistaa tai tukahduttaa lapsen taipumuksia, riippuen kodin, yhteiskunnan ja muiden ihmisten asenteen sallivuudesta tai rajoittuneisuudesta. Ympäristö ei voi hyvää tai pahaa tarkoittavista aikeistaan huolimatta muuttaa lapsen sukupuoli-indetiteettiä. Se on mikä se on.

Monet ihmiset ovat ymmällään sekä omasta että toisten ihmisten sukupuoli-indentiteetistä. Osa jopa toivoo että voisi olla ns. "normaali" ja alkaa käyttäytyä kuten "normaalin" oletetaan käyttäytyvän. He menevät naimisiin, hankkivat perheen ja yrittävät elää onnellista elämään. Joku kuitenkin haraa vastaan koko ajan. On tunne että on väärässä paikassa tai jopa väärässä kehossa ajoittain. Avioliitto ei suju. Ero tulee. Osa ei usko kerrasta, vaan yrittää aina uudelleen ja uudelleen. Osa tunnustaa että homma ei vain toimi.

Siinä vaiheessa kun ymmärretään että vastakkaisesta sukupuolesta kiinnostuneet eivät voi tunteilleen mitään ja että he eivät voi muuttaa sitä mitä he tuntevat, päästään asioissa eteenpäin. Joskus tämä tarkoittaa sitä että avioliiton rajoja joutuu venyttämään tai sitten toisen puolison on oltava hyvin avarakatseinen ja sallivainen.

Jos oma seksuaalinen suuntautuneisuus epäilyttää, voi aina kokeilla jotain nettitestiä. Tulokset ovat niissä aika veikeitä. Suurin osa väittää yleensä että et ole ollenkaan heteroseksuaali.

Publicité
Commentaires
Sekalaisia kirjoituksia
Publicité
Sekalaisia kirjoituksia
Publicité