11 janvier 2011
Lihaa ylijäämävarastosta - Ruokamyrkytys
Tiesitkö että...
Brittein saarilla sattui tapaus, jossa myytiin kuusi vuotta vanhaa lihaa.
Suomessa on sattunut tapauksia, joissa vanhaa lihaa on jauhettu tai jauhelihaa pakastettu ja myyty uudelleen. Päivämäärät ovat jostain kumman syystä "nuorentuneet" tässä prosessissa.
Maku vain hieman muuttuu tässä matkan aikana ja bakteerimäärät myös. Listeria, yersina ja salmonella lisääntyy nopeasti kun ruuan lämpötila nousee yli 10 C.
Tiedätkö mitkä ovat ruokamyrkytyksen oireet?
- väsymys
- päänsärky
- haluttomuus
- lihaskivut
- vatsakivut
- oksentelu
- ripuli
- kuume
Tiedätkö mistä saat varmimmin ruokamyrkytyksen?
- jääkaappisi lämpötila on liian korkea
- säilytät jääkaapissa ruokaa liian kauan
- et siivoa jääkaappia
- seisotat ruokaa huoneen lämmössä yli 3 tuntia
- syöt seisovasta pöydästä
- syöt ravintolassa
- osallistut "kotikokin" illallisille
Publicité
Commentaires