Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Sekalaisia kirjoituksia
Archives
Derniers commentaires
31 décembre 2010

Jauheliha ja bakteerit

Kun ostat kaupasta tuoretta jauhelihaa, se olisi hyvä valmistaa ruuaksi mahdollisimman pian ostamisen jälkeen tai  pakastettava heti.

Raa'an lihan pinnalla on aina bakteereita. Bakteerit viihtyvät koska lihan pinta on kosteaa. Kun liha jauhetaan bakteerit leviävät tasaisesti lihaa. Tämä on syy siihen miksi jauheliha olisi käytettävä 24 tunnin sisällä jauhamisesta. Käytännössä tämä tarkoittaa ostopäivää.

Jos ostat vain valmiiksi marinoitua lihaa ja kuvittelet että se on parempi valinta. Ajattele asiaa uudemman kerran. Maustettu liha pilaantuu ihan samalla tavalla ja mausteliemissä voi myös olla bakteereja, joten maustetusta lihasta voi saada kaksi verroin enemmän bakteereita.

Kypsennä siis aina liha pian ostamisen jälkeen tai pakasta. Liha ei säily pakastimessakaan ikuisuuksia, joten käytä liha mahdollisimman pian.

Kaupasta on mahdollista saada myös kertaalleen pakastettua lihaa. Siis liha on jo kaupan toimesta pakastettu ja kertaalleen sulatettu ja aseteltu kuluttajien ostettavaksi. Tämä liha voi olla hengenvaarallista. Suolan lisääminen ei tee tätä lihaa käyttökelposeksi, kuten kaupoissa jostain kumman syystä luullaan. Lihaan pätee edelleen 24 tunnin sääntö. Jos liha on ollut jo kaupan kylmätiskillä 24 ja se sitten pakastetaan, se ei voi maata toista 24 tuntia seuraavana päivänä kaupan kylmätiskillä. Bakteerimäärät ovat lisääntyneet jo huimasti.

Osta aina tuoretta lihaa ja kypsennä se mahdollisimman pian. Toisaalta siirtyminen kasvisruokaan alkaa kiinnostaa yhä enemmän....

Publicité
Commentaires
Sekalaisia kirjoituksia
Publicité
Sekalaisia kirjoituksia
Publicité